Gabriela's hondenopvang in Roemenië

Geef ze toekomst !Wie zijn wij ?

 

Vanuit Nederland zet ik mezelf, Claudia Heesbeen, vrijwillig in voor de opvang van Gabriela Casini in Roemenië. Een paar jaar geleden ben ik bij toeval op Facebook uitgekomen bij een noodkreet van Gabriela. Een herfststorm had het enige goede dak van de opvang helemaal omver geblazen. De herfst was volop aan de gang en de winter lag al op de loer. De winters in Roemenië zijn vrij streng, een temperatuur van min 15 is heel normaal. 

 

Op Facebook zag ik een aantal foto's van de ravage. Hondjes tot hun oksels in de modder, geen droog beschut plekje te bekennen. Als hondenliefhebber liet dit trieste beeld mij niet meer los. Ik heb toen geld ingezameld om Gabriela zo een steuntje in de rug te geven. Met vele donaties van diverse mensen is het dak weer hersteld. 

 

Het contact met Gabriela is in die tijd steeds hechter geworden. Gabriela vertelde mij over hele mooie dingen, maar ook over hele trieste dingen, zoals een Parvo plaag....Veel van de puppy's die ze had opgevangen waren daaraan overleden, ze waren nog niet voldoende ingeënt om het te overleven. Of die ene keer dat ze een zwaar mishandelde hond had gevonden. Ze hadden hem meerdere malen met een schop op zijn hoofd geslagen...Ook hij, Bruno, heeft het niet overleefd. Daarnaast zijn er ook nog hoopvolle, geluksmomentjes te vinden zoals alle keren dat de geadopteerde puppy's naar hun warme mandjes vertrekken en dat Gabriela van een afstand de puppy's kan blijven volgen en vrolijk ziet opgroeien. Dat geeft haar weer zoveel hoop en kracht om door te gaan met het redden en verzorgen van de honden. 

 

Mijn lieve, slimme, ondeugende pup komt ook van Gabriela. Jazzey is gevonden in een leegstaand huis door een aantal dorpsbewoners. Jazzey en haar 3 broertjes zijn afgegeven bij Gabriela. Zij heeft ze verzorgd, laten vaccineren en vooral laten opgroeien tot hele lieve puppy's. Twee broertjes zijn in Roemenië gebleven en een broertje is naar Engeland gegaan. Ze hebben stuk voor stuk een warm mandje gevonden. 

 

Nu ik een hondje geadopteerd heb van Gabriela is het voor mij een soort missie geworden om haar zoveel mogelijk te ondersteunen. De kennels van Gabriela zijn er bar slecht aan toe. De meeste kennels zijn omringd met gaas of betonvlechtwerk en zijn niet geheel voorzien van een dak. Als het regent of sneeuwt dan valt alles zo de kennels in en lopen de honden in de modder en kou. De meeste kennels zijn wel voorzien van een aantal "hondenhokken" maar het mag duidelijk zijn dat de warmte niet blijft hangen. Om deze situatie te verbeteren is heel wat geld nodig. Door middel van deze website wil ik mensen hier in Nederland wakker schudden en hopelijk wat donaties of hulp bij elkaar sprokkelen om haar opvang vele malen te verbeteren.

 

Wie is Gabriela nou eigenlijk ?

 

Gabriela Casini is een fantastische vrouw van 50 jaar die zichzelf helemaal wegcijfert en alles geeft voor de honden. Op dit moment heeft Gabriela over de 70 honden in haar opvang zitten. Een deel van de honden kan geadopteerd worden, maar ze heeft ook honden opgenomen die te oud zijn voor adoptie of die eigenlijk onhandelbaar zijn. Toch vind Gabriela het belangrijk dat juist die groep honden hun laatste jaren kunnen slijten in haar opvang dan dat ze bijvoorbeeld vergast worden in een dodingsasiel. Eens in de zoveel tijd gaat Gabriela diverse dodingsasiels in haar omgeving af. Dodingsasiels zijn gemeentelijke asielen die zwerfhonden van de straat vangen en in zo'n asiel stoppen, maar als het asiel overvol raakt dan worden een aantal honden / puppy's vergast om zo weer ruimte te maken. De omstandigheden in zo'n asiel zijn al heel erg slecht. De honden krijgen maar amper eten en drinken en gaan elkaar aanvallen door de stress. Gabriela gaat altijd naar huis met 10 of 12 honden in de auto. Deze honden worden allemaal gelijk nagekeken door de lokale dierenarts. Hebben de honden medicatie nodig of een sterilisatie / castratie nodig dan gebeurd dat ook gelijk. De gezondheid van de honden staat hoog in het vaandel bij Gabriela. De dorpsbewoners weten Gabriela allemaal te vinden en gooien anoniem vaak puppy's over de muur of zetten een doos vol met verwaarloosde puppy's voor haar deur met de mededeling...ik hoef ze niet meer, doe jij er maar wat mee....Of volwassen honden die te oud worden en die hun taak niet meer kunnen uitoefenen worden vaak mishandeld bij Gabriela achtergelaten. Roemenië is van die kant een vreselijk land voor honden. Hoe meer honden, hoe meer geld Gabriela nodig heeft om ze de juiste zorg te geven. Het voer alleen al kost per dag 100 lei en dat is omgerekend zo'n 22 euro. Gabriela zal nooit klagen of nooit om geld vragen, ze heeft haar trots en wilt het allemaal in haar eentje doen. Helaas kan ze het niet in haar eentje doen..... Ze heeft hulp nodig..... Hulp om haar opvang te verbeteren, hulp om meer schuilhokken te maken, hulp voor medicatie, hulp voor voer. 

 

Kortom help Gabriela....Steun haar en haar honden !

 

Alle beetjes helpen en met zijn allen kunnen we iets heel groots voor elkaar krijgen.