Gabriela's hondenopvang in Roemenië

Geef ze toekomst !
Voor het actuele nieuws rondom Gabriela's hondenopvang verwijs ik u met alle liefde naar onze FaceBook pagina: 

https://www.facebook.com/gabrielahondenopvang21-10-2020:

Afgelopen weekend is er weer hard gewerkt aan de waterput. Een paar tegenslagen zoals een kapotte generator van de werkmannen en een kapotte slang om het water op te pompen waren snel te verhelpen. 

Er zijn nog 2 witte pijpen en een hele berg grind bijgekocht, maar nu kan ik zeggen dat de waterput op zichzelf helemaal af is !! De deksel van de waterput wordt nog geleverd, maar voor nu volstaat een plaat als deksel. 

Maar........om water water uit de put te halen heeft Gabriela nog een aantal dingen nodig. Er moet een waterpomp aangeschaft worden om het water uit de put op te kunnen pompen, maar deze pomp werkt helaas niet op "lucht"....deze pomp moet aangeslingerd worden door een generator of via zonnepanelen.... 

Een generator is op zich het makkelijkst, maar deze zal flink wat benzine slurpen, brengt weer regelmatig kosten met zich mee. 

Zonnepanelen is ook een mooie optie en zal zeker duurder in aanschaf zijn, maar uiteindelijk is het duurzamer en goedkoper. Plus ze kan de zonne- energie ook gebruiken voor verlichting etc. 

Wat is wijsheid ?! Gabriela neigt naar zonnepanelen, maar heeft daar weinig verstand van. Ze gaat sowieso informeren en alles op een rijtje zetten. We hebben in ieder geval voor de generator / zonnepanelen nog 502,50 om er aan te besteden. 

25-9-2020:

4 september is Gabriela ingeschakeld om een hond te vangen. Deze hond liep zwaar verwaarloosd rond en had zeker geen eigenaar. Gabriela is naar deze locatie gereden en trof daar een zielig hoopje hond aan..... zwaar verwaarloosd en liet zich niet zomaar vangen. Gelukkig weet Gabriela heel goed hoe ze zulke honden moet benaderen en al gauw zat deze hond in de auto van Gabriela. 

In de opvang aangekomen heeft ze de hond eens rustig bekeken. Het teefje heeft veel last van huid- en vacht- en oogproblemen. Haar gebit is erg jong maar alle tanden staan schots en scheef. Gabriela vermoed dat ze pas 2 a 3 jaar oud is. Wat heeft ze dan toch al veel meegemaakt..... 

Gabriela heeft Snowy ( zo heet ze nu ) ontdaan van alle klitten en is de huidproblemen aan het behandelen. De oogproblemen zijn al verbeterd, blijkbaar heeft Snowy uitgezakte onderoogleden waardoor ze sneller vatbaar is voor oogontstekingen. Verder eet ze goed en de huidproblemen en vacht herstellen langzaam, maar gelukkig goed.... 


4-6-2020:

Gabriela trof een verrassing aan bij de opvang. Ze trof in de opvang een grote onbekende witte hond aan ! Hij lijkt veel op haar overleden hond Remy. Een vriendelijke reu van ongeveer 5 a 6 jaar oud. Gabriela noemt hem Remus. Dat was niet de enige verrassing. Buiten de poort lag een krat met 4 schattige puppies. Allemaal meisjes ! Gabriela heeft in een korte tijd veel moeders met pups en losse pups erbij gekregen en heeft eigenlijk geen kennel vrij om veilig al het jonge grut in te plaatsen, dus is ze buiten de opvang noodgedwongen aan het uitbreiden. Als het goed is tijdelijk, want Gabriela hoopt dat alle hondjes een lieve familie krijgen. De 4 meisjes zitten nu bij de moeder met de overgebleven 3 pups. Daarnaast zit nog een Bichon moeder met 3 zeer magere pups. Ook gisteren binnen gekomen. De vele nieuwkomers moeten allemaal gevaccineerd / gechipt en op later moment de moeders gesteriliseerd worden.


1-6-2020:

Gabriela heeft weer flink wat brood, volwassen- en puppy brokken en calcium tabletten voor Amy gekocht. Amy heeft wat zwakkere gewrichten en calcium tabletten maken haar gewrichten sterker. Gabriela moet nog steeds thuis de waterflessen vullen met water en meenemen naar de opvang. De hengsels om de water flessen te tillen breken snel af, dus heeft ze ook weer nieuwe waterflessen gekocht. Volgend project: het maken van een waterput !


30-5-2020:

Eindelijk na weken in spanning gezeten te hebben of het allemaal ging lukken, kan ik jullie vertellen dat de nieuwe auto, Dacia Dokker, voor Gabriela vandaag is afgeleverd.

Gabriela kan het nog steeds niet geloven. Het is zeer onwerkelijk voor haar....Het moet nog even bezinken 😁 maar haar reacties spreken boekdelen:

Sunt fericită....pornește frumos și este înaltă, spațioasă...este lux. Yeeeee......🤗🤗🤗🤗😍😍😍😍

Vertaling: Ik ben blij ... het begint prachtig en is groot, ruim ... het is luxueus. Yeeeee ...... 🤗🤗🤗🤗😍😍😍😍

*********
Trebuie să-mi trag două palme să mă trezesc. Încă nu-mi vine să cred 😁😍

Vertaling: Ik moet mezelf een klap geven om wakker te worden. Ik kan het nog steeds niet geloven

*********
Met grote dank aan Cristy Coser die heel veel moeite heeft gedaan om de auto te kopen en het transport heeft geregeld. Het transport vanuit Duitsland was een hels karwei en is 2 keer mislukt. Zeer frustrerend, maar Cristy is een flinke doorzetter en ging gewoon stug door met zoeken en dus nu met resultaat 1 Enorm bedankt dat je ondanks de corona en de sluiting van je bedrijf toch zo'n grote donatie hebt kunnen geven !

Daarnaast wil ik ook alle website bezoekers, volgers van facebook en Stichting Save a Stray enorm bedanken voor alle mooie donatie's die jullie gegeven hebben voor de auto. Het opgehaalde bedrag van 1300 euro hebben we gebruikt voor het transport. Gabriela is zeer dankbaar en voelt zich ongelooflijk gesteund door jullie. 

Vanaf woensdag kan Gabriela gebruik maken van haar nieuwe auto en is ze niet meer afhankelijk van andere mensen en kan ze heerlijk overal naartoe crossen zonder te denken dat haar auto uit elkaar valt.😁😁30-4-2020:

Een stel kennissen van Gabriela hebben een moeder met 6 pups bij de opvang afgegeven. De pups 4 reutjes en 2 teefjes zijn ongeveer 3 weken oud. Het hele stel is nog niet gevaccineerd en ontwormd. Gabriela heeft eigenlijk geen plaats meer in de opvang, maar kon het niet over haar hart verkrijgen om te weigeren. 

Ze heeft buiten een stuk afgezet met hekwerk wat ze nog over had van de bouw van de opvang en heeft daar ook een slaapplek voor het hele gezin gemaakt. De pups worden zo snel mogelijk gecontroleerd en gevaccineerd door de lokale dierenarts. 27-1-2020: 

Gabriela is om de 2 a 3 dagen in de dierenkliniek van Deva te vinden met hondje Noro. Zoals jullie misschien weten is Noro verlamd binnen gebracht. Volgens de dierenarts heeft Noro nog gevoel in zijn achterpoten en heeft hij een heel behandelplan opgesteld. De dierenarts heeft eerst de breuk in de ruggenwervels met een injectie gestabiliseerd. Daarnaast krijgt Noro afwisselend elektro shock-, ultrasoon-, laser- en magneetveld therapie. Een behandeling kost omgerekend 14 euro en Noro heeft zeker 10 behandelingen nodig. Het resultaat mag er al wezen, want de achterpoten steken niet meer strak vooruit en liggen al regelmatig in een ontspannen stand. Daarnaast kan Noro al een aantal seconden op al zijn poten staan. Dit is voor Noro en Gabriela fantastisch ! Zolang Noro resultaat boekt, gaan we door met de therapieën. 

noronieuw8
noronieuw6
noronieuw5
noronieuw2
noronieuw7
noronieuw4
noronieuw3
noronieuw
noronieuw1


26-8-2019:

Gabriela heeft gisteren na een telefoontje weer een hond gered. Als Gabriela de hond niet zou redden, dan hadden een aantal dorpelingen de hond met een riek dood willen maken. De hond heeft een lastige, vieze nek wond, maar de wond is goed te behandelen. De wond is waarschijnlijk het gevolg van een poging om de hond te doden met een riek. We hebben de hond de naam Flora gegeven. Ze zal als ze opgeknapt is van alles in aanmerking komen voor adoptie. 


4-7-2019:

Gabriela heeft weer bezoek gehad van 2 mannen die deze mooie meid hebben gevonden. Ze kwamen het hondje afgeven bij Gabriela. Het hondje mist 1 oog, maar ze is verder gezond. 
Gabriela heeft het hondje bij het andere nieuwe hondje geplaatst en die is er heel blij mee. Wat een leuk duo !


3-7-2019:

De actie voor Gabriela's nieuwe hondenopvang van Dierennood.nl is afgelopen en heeft een prachtig bedrag opgeleverd van maar liefst 3000 euro !  Wij zijn Dierennood en alle donateurs zeer dankbaar. Dierennood heeft het mooie bedrag direct overgemaakt naar Gabriela's Roemeense bankrekening.

30-6-2019:

Vandaag heeft de man van Gabriela een redelijk oud hondje gevonden. Hij ziet er erg grappig uit met zijn slagtandjes ! Natuurlijk is dit hondje opgenomen in de opvang. Gabriela schat de leeftijd op zo'n 10 a 12 jaar. 


28-6-2019:

Voor Gabriela was het gisteren feest ! Heel haar achterbank van de auto stond vol met dozen. De pakketdienst had namelijk 3 pakketten afgeleverd ! We hebben naast onze opgespaarde spulletjes ook al een klein gedeelte van dierenspeciaalzaak Sprangers meegestuurd zoals vlees worsten, ontwormingsmiddel, sterilisatie hempjes, honden jasjes. Daarnaast hebben 2 personen een pakket naar Gabriela opgestuurd. 

Gabriela kan het allemaal niet bevatten en weet niet waar ze dit allemaal aan te danken heeft. Ze is enorm blij met alle spulletjes !

Enorm bedankt !


23-6-2019:

Nuki is naar de dierenarts geweest en de dierenarts vond het er nog niet zo slecht uit zien. De poot is zwaar gekneusd en de bijtwonden kunnen goed genezen. Dat is al een opluchting. Nuki heeft ook zijn eerste vaccinatie gekregen en Gabriela heeft nog verbandmiddelen en wondsprays gekocht om de wonden van Nuki, Luigi en Pluto te behandelen.

De puppy ren heeft heel wat los gemaakt bij de facebook volgers. We hebben tot nu toe 210 euro voor de aanschaf van de ren ontvangen. Daar zijn wij heel erg dankbaar voor.

Bij de onlineshop transgroom.com zijn de rennen vanwege de promo helaas uitverkocht. Ze komen nog wel op voorraad, dus we moeten helaas even wachten met bestellen.

 


22-6-2019:

Deze kleine rakker van ongeveer 2 maanden oud is naar Gabriela gebracht. Een man heeft hem blaffend gevonden bij een huis. Hij heeft een afgeknipt oor en een wond op zijn rug. Gabriela heeft hem gelijk wat eten gegeven en gaat kijken of ze een slaapplekje voor hem kan verzinnen.

Nuki ( zo heet hij nu ) is er toch slechter aan toe dan Gabriela dacht. Nuki heeft 2 bijt gaten op zijn rug en hij heeft 4 bijtgaten in zijn kruis. Ook tijdens het lopen ziet Gabriela dat de linkse voorpoot en dan met name de schouder abnormaal naar buiten steekt. Daardoor loopt Nuki ook erg mank. Als Gabriela zo alles bij elkaar optelt dan heeft Nuki erg veel pijn gehad en wellicht nog steeds…… Hij is zwaar mishandeld door mensen / honden. Gabriela neemt Nuki mee naar de dierenkliniek in Deva.

Nuki zit nu in de bouwkeet, maar daar is het ontzettend warm in. Gabriela heeft al een soort hekwerkje voor de deur geplaatst om zoveel mogelijk frisse lucht door te laten en de ramen van de bouwkeet staan ook open.

Gabriela zou dolgraag een soort puppy ren willen hebben, dan zou ze Nuki en andere zieke hondjes / puppies lekker even buiten in de frisse lucht kunnen laten lopen, zonder dat ze ontsnappen. Nu gebruikt Gabriela een aantal benches die vaak te klein zijn om flink de benen te strekken.

Samen met Gabriela en Angela ( onze vertaalster ) hebben we zitten kijken naar degelijke puppyrennen en we zijn op een zeer betrouwbaar bedrijf https://transgroom.com uitgekomen die de producten ook gelijk naar Roemenië verzenden.

Het zou gaan om een puppyren van 61 cm breed x 91 cm hoog en bestaat uit 8 panelen.

https://transgroom.com/…/show-tech-x-pen-size-3-8x61cmbx91c…

Een nieuwe ren kost via het bedrijf incl. met verzendkosten ongeveer 76,45.

Heeft iemand misschien nog zo’n ren over, zodat Nuki en alle hondjes die nog volgen zo snel mogelijk kunnen genieten van wat meer vrijheid ?

  

21-6-2019:

Vandaag heb ik weer een ritje gemaakt naar Dierenspeciaalzaak Sprangers in Chaam. Een gedeelte stond al klaar op een palet. Ik word elke keer sprakeloos als ik de hoeveelheid en de gulheid van deze familie zie. We hebben 33 trim apparaten voor de honden gekregen, voer, snacks voor de honden, werkschoenen, hondenriemen, dekbedden....gewoon teveel……

We gaan nog een keertje terug voor benches en andere prachtige spulletjes op te halen !

Wederom familie Sprangers ontzettend bedankt voor deze fantastische donatie. 


15-6-2019:

Deze week kreeg ik een email van Dierenspeciaalzaak Sprangers uit Chaam of Gabriela interesse zou hebben voor hondenjasjes. Natuurlijk kan Gabriela de jasjes gebruiken, zeker voor zieke honden en voor de winter. Zoals afgesproken ging ik vandaag de jasjes ophalen. 

Bij de dierenspeciaalzaak aangekomen had ik al snel in de gaten dat het niet om een paar jasjes zou gaan, maar om dozen en nog meer dozen.....

Deze super lieve mensen hebben ruim 700 jasjes geschonken, een doos halsbanden met riemen, ontwormingsmiddelen, zakken voer, worsten, 2 apparaten die je op een stofzuiger kan aansluiten om zo gelijk de haarklitten en vlooien op te zuigen, 30 luchtbedden, badjasjes, T shirts voor honden, borstels, werkhandschoenen, rompertjes voor sterilisatie wonden mee af te schermen, luxe tassen, kleding voor Gabriela enz. 

Mijn mond viel open van verbazing.....ik werd er stil van.....

We hebben twee keer gereden en vrijdag gaan we nog een keertje terug !

Het zal een hele klus worden om alles te sorteren, maar dat heb ik er wel voor over ! 

Dierenspeciaalzaak Sprangers wil ik namens Gabriela uit de grond van mijn hart bedanken voor deze zeer gulle donatie ! Zoals je al zei, wie goed doet, krijgt het een keertje terug.....nou dat krijgen jullie zeker ! 


9-6-2019:

De operatie campagne heeft voor Gabriela en haar vriendin totaal 12 uur geduurd. Alles is prima gegaan. De geopereerde honden zullen het vandaag rustig aan doen.8-6-2019:

We krijgen vaak de vraag of Gabriela haar honden laat steriliseren of castreren. Gabriela laat altijd haar honden steriliseren en castreren. Ze wilt echt voorkomen dat er nog meer puppy's komen. Vandaag is ook weer zo’n dag.

Gabriela is om 6 uur vanochtend opgestaan om rond 7 uur naar de gratis sterilisatie actie te gaan. Met 2 auto’s en aanhanger zijn ze veilig aangekomen op de plaats van bestemming.

Vandaag zullen 10 honden van Gabriela geholpen worden en 5 katten van haar vriendin.

Na deze hele onderneming zal Gabriela nog naar de opvang gaan om alle andere honden te verzorgen. Het word een lange vermoeiende dag voor Gabriela .7-6-2019:

En poef !!! Toen was er helemaal geen matras meer voor Pluto !😳🤣

Gabriela heeft veel werk gehad om de rotzooi op te ruimen en Mary en haar BFF keken er naar met hele onschuldige ogen.6-6-2019:

Het vriendinnetje Mary valt nog steeds in de smaak bij Pluto. Alleen is Mary niet zo lief geweest, ze heeft de halve matras van Pluto vernield :-( Gabriela gaat op zoek naar een matras :-)

Verder gaat het met Pluto een stukje beter. Pluto heeft een kleine ontsteking gehad van zijn castratie, maar dat is gelukkig allemaal weer goed. De hechtingen van de wond heeft Pluto zelf eruit getrokken, dat is weer wat minder, maar de wond geneest best goed. Pluto mag steeds vaker zijn kap af. Gabriela heeft nog wel een ander wondje ontdekt op zijn andere achterpoot. Ze houd het goed in de gaten en heeft het voor de zekerheid verbonden met wat verbandmiddel.


1-6-2019: 

Na een paar dagen droog weer te hebben gehad, was het gisteren weer helemaal omgeslagen en wat ga je na een nat pak doen ? Precies..... heerlijk even een paar selfies maken met Pluto :-)

8-2-2019: 

Oh wat zijn we blij ! We hebben dankzij hele lieve donateurs het bedrag van 2500 euro bij elkaar gekregen om de rest van de koopsom van de grond te kunnen betalen ! 

Bedank briefje van Gabriela:

We wish to thank you all for your kindness and generosity ! Without you I could not have gathered such a huge amount of money and keep the doggies safe ! I was facing a horrible decision that of either abandon them in the streets or return them to the public shelters, then the doggies would be put down to sleep ! It is such a relief that there are still loving caring people in this world! We will be forever grateful to you ! Be blessed you and your families !

27-1-2019:

Twee bofkontjes zijn dit weekend naar hun forever home gegaan. Smurf ( zwart / witte hondje ) is naar Duitsland gegaan waar hij heel welkom is en de bank al veroverd heeft. Mason is naar een gastgezin in Engeland gegaan en hopelijk vinden ze snel een forever home voor hem. Ze zijn gelukkig de sneeuw en de kou uit en kunnen genieten van het leven in een huis. 


17-12-2018:


In het weekend van 15 december is er een dik pak sneeuw gevallen van zo'n 70 cm. Gabriela kon met moeite haar hondenopvang bereiken. Daar heeft Gabriela 5 uur lang sneeuw staan ruimen om de kennels weer een beetje begaanbaar te maken voor de honden. Twee daken zijn door de zwaarte van de sneeuw in elkaar gestort en 1 groot dak staat op instorten. De honden die daar leven kan Gabriela nergens anders tijdelijk onderbrengen, omdat dan de rangen in de andere groepen veranderen en is bang voor vechtpartijen. Ze heeft zo goed als het kon een hoeveelheid sneeuw van het dak kunnen halen en heeft het dak een beetje gestut.

Dit is helaas niet de enige sneeuwbui.....Er zijn nog meerdere zware sneeuw buien ( stormen ) voorspelt. Tot nu toe gaat het met alle honden goed. 


 

 

11-12-2018:

De bouwkeet is gearriveerd ! Het transport kwam op tijd en Gabriela had een tractor geregeld om de keet op zijn plaats te zetten. De keet is groter dan ze dacht. In een woord geweldig ! We zijn allemaal ontzettend blij en een beetje geëmotioneerd dat Gabriela nu eindelijk een beetje geluk heeft om haar opvang te verbeteren.  


bouwkeet
bouwkeet1
bouwkeet2
bouwkeet4
bouwkeet3
bouwkeet5


10-12-2018:

Morgen is het feest ! Een hele lieve man uit Duitsland heeft een bouwkeet aan Gabriela geschonken en de transportkosten a 400 euro betaald en morgen komt de bouwkeet aan. Gabriela gaat de bouwkeet gebruiken als quarantaine voor de nieuwe niet gevaccineerde puppy's. Zo houden we hopelijk vervelende ziekten op een afstand en zitten de puppy's veilig en beschermd tegen de kou en regen.

06-12-2018:

Gabriela heeft te horen gekregen dat ze van haar grond af moet. Haar grond was altijd bedoeld om daar huizen op te plaatsen en die tijd is nu gekomen. In het voorjaar moet Gabriela een nieuw stuk grond gevonden hebben voor haar en al haar honden. Als Gabriela geluk heeft dan kost het goedkoopste stukje grond 3000 euro......

23-11-2018:

Vandaag 23 november 2018 vertrekt Angel naar Nederland naar een heel liefdevol gezin ! Wij wensen Angel en haar nieuwe familie heel veel plezier en geluk toe !