Gabriela's hondenopvang in Roemenië

Geef ze toekomst !17 augustus 2019:

Vandaag en in het weekend word er weer volop gewerkt aan de opvang. Haar man en 2 bouwvakkers zijn bezig met het dak van 450 vierkante meter. Het gaat gelukkig volgens plan !


26 juli 2019:

Gabriela heeft geluk dat ze voor een aantal dagen bouwvakkers heeft kunnen vinden die aan haar opvang willen werken. De vooruitgang is goed te zien ! De kennels krijgen vorm. Gabriela is ongelooflijk blij en trots op haar nieuwe opvang en hoopt dat alles gaat lukken qua bouw, geld etc. We gaan ons uiterste best doen om heel het wensenlijstje van Gabriela te realiseren ! 23 juli 2019:

Er is weer gewerkt bij de nieuwe hondenopvang ! Dit keer heeft haar man Ovidiu een begin gemaakt om de kennels en de speelweide + zwemvijver te scheiden door middel van een wand. Aan de zijkant komt een deur / poort die Gabriela goed kan afsluiten. Een aantal loslopende honden die Gabriela echt niet kan opsluiten, zoals Toro en Toby komen lekker veilig op de speelweide te zitten. Geen zorgen voor Gabriela dat de honden van de grond af kunnen.6 juli 2019:

De bouw voor de nieuwe hondenopvang is in volle gang. Deze week is er al best wat werk verzet.

De kennels zijn aan beide kanten uitgezet en de metalen palen zijn in het beton geplaatst.
Vandaag gaan de werkers een heel groot gat graven om een soort septic tank, maar dan op zijn Roemeens, te maken. 

Een dezer dagen verhuisd de bouwkeet al naar de nieuwe opvang, Nu kunnen ze met de tractor en de bouwkeet nog mooi tussen de palen manoeuvreren en straks word dat een stuk lastiger. Hopelijk vind Gabriela snel een tractor om de bouwkeet te kunnen verplaatsen. 
3 juli 2019:

De bouw van de nieuwe hondenopvang is in volle gang. Gabriela heeft na het egaliseren van de grond een partij metalen palen gekocht om zo een stevig frame te maken voor de kennels. Aan beide zijden komen naast elkaar 7 kennels te staan. In totaal dus 14 kennels.

Gabriela heeft maandag een bestelling gedaan voor metalen palen. Ze heeft eindelijk werkers gevonden die het metaal kunnen bewerken en kunnen plaatsen. Helaas zijn de kosten hoger uitgevallen dan we gehoopt hadden. De partij palen kosten omgerekend van Lei naar Euro 1154,32 euro en daarnaast moest Gabriela een truck huren om het naar haar grond te vervoeren en de werkers moeten ook nog betaald worden. De helft van de palen is vandaag uitgezet en gelijk in het beton geplaatst. De andere helft metaal ligt nog bij de groothandel, want Gabriela is bang dat ze de palen gaan jatten als ze zo op haar grond liggen. De betonmixer word ook elke dag van Gabriela's huis naar de nieuwe opvang en terug vervoerd. 

Het werkloon per persoon: 21 euro per dag + 10,60 voor eten / drinken


27 juni 2019: 

Gabriela's grond is zo goed als geëgaliseerd en weer een stukje dichterbij de bouw van de kennels.


23 juni 2019: 

Gisteren is er eindelijk een begin gemaakt met het egaliseren van de grond voor de nieuwe hondenopvang. Er zijn al heel wat grote keien uit de grond gekomen. De bulldozer komt nog een keertje en daarna kan er gestart worden met de bouw.

12 juni 2019: 

Er komt wat verbetering in het weer en de modder droogt langzaam op. Gabriela wilt deze week of aankomende week weer aan de gang om de grond te egaliseren. Hopelijk kunnen we snel aan de slag met het bouwen van de kennels. 

1 juni 2019: 

Het regent bij Gabriela al weken lang en dat is niet gunstig om de grond van de nieuwe opvang te egaliseren. Ze verwachten nog meer regen, storm, hagelbuien.....kortom alles wat lelijk is valt uit de lucht. 


20 mei 2019: 

De afrastering om heel de opvang is zo goed als klaar. De bouw ligt verder op dit moment stil. Het weer zit helaas niet mee, in Gabriela's omgeving regent het al enkele weken. Om de kennels goed te bouwen, moet eerst de modder opdrogen. We gebruiken deze ( wacht ) tijd nuttig om toch nog voor de bouw een extra donatie op te halen. 24 april 2019:

 

De afrastering is zo goed als klaar. Gabriela heeft 2 mannen gevonden die tegen betaling willen werken aan de nieuwe opvang. De grond moet nog vlak gemaakt worden, daarna start de bouw van de kennels.  

26 maart 2019:

Vandaag 26 maart 2019 is een dag die we nooit mogen vergeten. Voor Gabriela is het een hele emotionele dag. Eindelijk is het zover dat ze vandaag bij de notaris mag gaan tekenen voor haar nieuwe stuk grond. Eindelijk heeft Gabriela een eigen stuk grond wat niemand van haar af kan pakken. Haar honden hebben weer een toekomst, een veilige plek......

We hebben hier zo naartoe geleefd ! Ik ben zo trots op Gabriela en zo trots op ons dat we dit voor Gabriela hebben kunnen doen. Samen kunnen we voor Gabriela een hele nieuwe hondenopvang bouwen. Zeer bijzonder om te mooie project van dichtbij mee te mogen maken. 

Gabriela kan het nog steeds niet geloven dat haar droom werkelijkheid is geworden. We zijn er nog lang niet, maar het eerste deel hebben we succesvol kunnen afronden. Nu deel 2: de opbouw van de hondenopvang. 


13 maart 2019: 

Gabriela heeft een gedeelte van de grond al laten afzetten met betonpalen. Naast de grond loopt een klein kreekje. Haar man heeft een gedeelte van het kreekje verbreed en opgehoogd. Hier kan Gabriela water halen voor de honden en in de zomer kunnen de honden afkoelen in de kreek. De restanten van de mais / koren zijn ook uit de grond gehaald en de grond zal nog vlak gemaakt worden. 

We hebben jullie steun als donateurs nog heel erg hard nodig, maar het begin is in ieder geval gemaakt !


We hebben op 8 februari het met zijn allen voor elkaar gekregen om 2500 euro voor Gabriela bij elkaar te sprokkelen, zodat ze haar stukje grond kan gaan kopen. Gabriela is ontzettend blij en opgelucht dat de honden bij haar kunnen blijven. 

Rond 18 februari zijn de papieren klaar die de verkoper aan Gabriela moet geven. Gabriela zal deze papieren afgeven op het gemeentehuis en dan gaat de wachttijd van een maand in. Na deze maand kan Gabriela naar de notaris gaan om alles goed te laten beschrijven en haar grond te kopen. 

Gabriela mag van de verkoper al het een en ander doen op de grond en dus heeft haar man een stapel betonpalen op de kop kunnen tikken en die zijn gedeeltelijk al in de grond gezet. Het is zeer belangrijk dat het stuk grond afgezet word met hekwerk om vreemde mensen en honden buiten de opvang te houden. 


Maar wat is een stuk grond zonder de juiste voorzieningen ?

Haar honden zitten nu in een kennel zonder enige beschutting van een dicht dak en dichte muren, het zou zo fijn zijn als wij haar hondenopvang nu eens naar een hoger niveau kunnen tillen, zodat het voor Gabriela makkelijker word om haar honden te verzorgen. Voor de honden zelf is het bijzonder fijn als ze droog binnen kunnen zitten als het regent of sneeuwt.

Gabriela kan niet veel uit haar huidige hondenopvang recyclen........ 

De hondenopvang heeft diverse dingen nodig:

Aggregaat – voor licht en om water uit een put te halen om zo de honden te voorzien van water.

Hekwerk – om de opvang te beschermen tegen mensen / loslopende honden en om te voorkomen dat honden kunnen ontsnappen.

Heel veel bouwmateriaal – om diverse kennels en een quarantaine kennel mee te maken.

Ons potje is nagenoeg leeg…….

Wie helpt Gabriela mee om ook dit belangrijke deel voor haar en haar honden te verwezenlijken ?


Een donatie geven kan op diverse manieren:


Bankgegevens:

Bankrekening:  NL73 RABO 0335 5782 92

Bic/Swift: RABONL2U

Ten name van: C. Heesbeen

Nederland / Breda
PayPal:

https://www.paypal.me/hondenopvang 


Tikkie:

bunq.me/hondenopvanggabriela

In overleg nemen we ook geldige cadeaubonnen zoals Bol.com, Douglas, Ici Paris, VVV bonnen enz. aan. Wilt u deze schenken, neem dan even contact op via het contact formulier of via c.heesbeen@ziggo.nl 


  • hond12
  • hond2
  • hond9
  • geennaam5
  • bodo3_1
  • mosu2